Veiligheid bij een moderne koffieautomaat

Big professional coffee machine

Brandonno wil jou graag onbezorgd laten genieten van de heerlijke koffie, maar dan wel veilig! Moderne koffieautomaten zijn vaak van alle gemakken voorzien. Zo kan er gekozen worden voor verse melk in plaats van instant melkpoeder. Worden schoonmaakwerkzaamheden tot een minimum beperkt en kun je je machine via internet updaten of middels een app op je smartphone vanaf afstand jouw favoriete koffie laten zetten.

Barista at work

De optie om jouw koffiemachine met internet te verbinden is de moeite waard om even over na te denken. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen, en met name: ‘hoe zit het met de veiligheid.’ Graag geven we advies, met name voor de veiligheid, zodat jij veilig kunt genieten van de lekkerste koffie!

Vermijd in ieder geval zoveel mogelijk draadloos internet. Dit signaal is makkelijker te onderscheppen en te manipuleren dan een vaste internet aansluiting. Als het niet anders kan zet dan altijd een wachtwoord op je wifi internet. Daarnaast is het bij zowel draadloos als internet middels een vaste aansluiting aan te bevelen om gebruik te maken van een gescheiden of gasten netwerk. Dus een netwerk los van het eigen bedrijfsnetwerk. Mocht de koffiemachine gehackt worden heeft dit geen gevolgen voor belangrijke bedrijfsinformatie. Deze informatie is dan namelijk niet bereikbaar.

Controleer ook altijd of het mogelijk is om de koffieautomaat van een wachtwoord te voorzien en stel hier een wachtwoord in. Uiteraard een wachtwoord dat zich niet makkelijk laat raden en niet al ergens anders wordt gebruikt.

Vragen over de veiligheid van een koffiemachine? Heb je interesse in Brandonno koffie? Of heb je andere vragen. Klik hier en neem contact met ons op.

Young carefree friends sitting on the ground at public park

Wat is Brandonno?

Italiaanse koffie met een geweten! Bij Brandonno houden we van stevige koffie. Koffie die je helpt om het maximale...

Radio interview

Onze eindbaas Eelco Duindam was in juli te gast bij het live zakenprogramma BoBizznizz van de regio-omroep van de...

She's always been a good listener

Reseller gezocht

Samenwerking is onze kracht Zonder onze gewaardeerde partners, resellers en distributeurs, zowel nationaal als...