Over ons

Begin jouw dag met energie!

Onze missie bij Brandonno is om jou te voorzien van x-factor smaakvolle koffie die ook sociaal en ecologisch verantwoord is. Wij zijn een koffiespecialist en online retailer gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf wordt geleid en opgericht door eindbaas Eelco Duindam, waarvan zijn passie voor het maken van uitzonderlijke koffiemelanges begon toen hij jong was.

Waar het begon

Met het geld dat hij verdiende met zijn eerste baan (de krantenwijk) kocht Eelco zijn eerste koffiemachine waarmee hij begon te experimenteren met koffiemelanges. Hij deed jarenlang onderzoek naar de perfecte manier om duurzame koffie te vinden, te branden en te blenden om een koffie met een volle smaak en een extra kick te creëren. Na wat tegenslagen lanceerde hij eindelijk in januari 2022 Brandonno als een manier om zijn uitzonderlijke koffie met de wereld te delen.

Onze kenmerkende koffiemelange staat bekend om zijn volle stevige smaak, sterke cafeïnekick en duurzame waarden.

Wat onze koffie onderscheidt van andere merken, zijn onze vier unieke principes:

Principe #1 We minimaliseren afval in de koffie-industrie

We gebruiken voor een deel alleen de kleinst beschikbare koffiebonen. Een klein deel van deze bonen is zo klein dat ze normaal gesproken zouden worden weggegooid, zonde! Wij geloven dat elke boon het recht heeft om deel uit te maken van een geweldige blend. Dat is waarom we ze met trots gebruiken en omdat ze boordevol zitten met een sterk koffiearoma, wat uiteindelijk zorgt voor een superieure smaak. De precieze mix van Arabica en Robusta koffiebonen zorgt ook voor een hoger cafeïnegehalte dan de gemiddelde koffie.

Principe #2 We zijn Rainforest-Alliance gecertificeerd

‘Groen’ zijn is een groot deel van wie we zijn bij Brandonno; we erkennen dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu en daarom gebruiken we alleen koffiebonen die Rainforest Alliance-gecertificeerd zijn. Door onze producten met deze certificering te kiezen, kies jij er voor om zowel onze planeet te beschermen als het levensonderhoud van de boeren die de bonen verbouwen.

Principe #3 We gebruiken alleen verpakkingen zonder afval

Met het oog op het milieu zijn we niet alleen gestopt bij de manier waarop de koffie wordt verbouwd en gebrand; We hebben gekozen voor een milieuvriendelijke verpakking. Onze koffie wordt verpakt in mono-plastic zakken, die de koffie beschermen tegen vocht- en smaakverlies. Zoals de naam al doet vermoeden, is de verpakking gemaakt van één soort plastic, waardoor de verpakking na gebruik als enige in de wereld echt recyclebaar is en hergebruikt kan worden.

Principe #4 We willen dat onze koffie voor iedereen bereikbaar is

Onze koffie is niet alleen superieur van smaak, maar ook heel betaalbaar. Een kilo Brandonno koffie kost nog geen 15,-. Dat is slechts € 0,11 per kopje koffie.

Dus waar wacht je nog op? Begin jouw dag met onze x-factor koffie!

Dit is jouw koffie, niet die van je tante