Wat is Brandonno?

Young carefree friends sitting on the ground at public park

Italiaanse koffie met een geweten! Bij Brandonno houden we van stevige koffie. Koffie die je helpt om het maximale uit je dag te halen. Durf je dromen waar te maken. Alles geven en dan vooral genieten van het moment, je verdient het! We zeggen niet voor niets: ‘Dare Do Enjoy!’. Durven doen en dan genieten.

Roasted brown coffee beans inside square tin can as a background

Maar elk product heeft invloed op de wereld, het milieu en het klimaat. Met die gedachte legde we de basis voor Brandonno. Toen we op één van de vele koffieplantages in Brazilië liepen zagen we dat er een gedeelte niet werd geoogst. Dit trok onze aandacht en we vroegen de koffieboer waarom bepaalde koffiebessen (waar de koffiebonen in zitten) niet werden geoogst. De koffieboer legde uit dat dit een mislukte oogst was. De koffiebessen waren niet groot genoeg en het oogsten zou te veel gaan kosten, omdat je meer koffiebessen moet plukken voor een kilo koffie. Dit wordt te duur.

Dit zette ons aan het denken en nu laten we een gedeelte van de oogst toch plukken en een klein gedeelte van deze bonen kun je vinden in onze blends. Kijk maar eens naar de boontjes als je een zak Brandonno ‘Empire’ openmaakt. Je ziet de hele kleine boontjes er tussen zitten. Waanzinnig leuk toch! En de smaak,… die is echt krachtig. Zulke kleine boontjes met zoveel smaak. We noemen ze kleine smaakbommetjes. En deze kleine boontjes zorgen voor de krachtige Brandonno smaak.

Natuurlijk geven we de koffieboer een eerlijke prijs en letten we op dat er voor de koffieplantage geen regenwoud is gekapt, en bijvoorbeeld waterbeheer. Voor ons allemaal vanzelfsprekende zaken maar ook erg belangrijk. We mogen daarom ook het ‘Rainforest Alliance’ keurmerk dragen en daar zijn we trots op!

Een hele grote uitdaging was de verpakking van onze koffieblends. Elke koffieverpakking wordt gemaakt met plastic en aluminium. Misschien logisch want aluminium houd de koffie vers en beschermd de smaak voor lange tijd. Maar aluminium is een bijzonder vervuilend metaal, omdat er veel energie nodig is om het te smelten. Bovendien zorgt de winning van aluminium voor een flinke impact op het leefgebied van de boeren, zelfs zo heftig dat de grond niet meer gebruikt kan worden voor landbouw. Bovendien zorgt de aluminium in de verpakking ervoor dat je de zak niet meer kunt recyclen. Dat is een groot probleem en in tegenstelling tot win-win kom je uit op verlies-verlies.

Omdat wij vinden dat een nieuw koffiemerk niet alleen een nieuwe smaak moet bieden maar ook op alle andere fronten vernieuwend moet zijn daarom kiezen wij voor een duurzame verpakking zonder aluminium. En natuurlijk kan deze daardoor wel gerecycled worden! Win-Win!

Als laatste vonden we dat al deze zaken juist bereikbaar moeten zijn voor iedereen. Anders heb je er toch niks aan? Dagelijks goede en stevige Italiaanse koffie die bovengemiddeld veel cafeïne bevat en helpt de verspilling tegen te gaan. Voor nog geen €15 per kilo (Dat is nog geen 0,11 per kopje!) krijg jij een koffie die jou wakker schudt en die iedere keer dat je ervan geniet verantwoord het verschil maakt. Dat is nog geen 0,11 per kopje!

Hoe kun je controleren dat we duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn

We worden op de, terecht, strenge regels van het ‘Rainforest Alliance’ gecontroleerd en getoetst. Daarom mogen we ook dit logo op onze verpakking dragen. Daarnaast zie je op de verpakking de recycle logo’s staan. Zak leeg? Dan mag hij bij het plastic en wordt dan echt gerecycled, want dat kan nu, omdat er geen aluminium in zit. Oprecht genieten van Brandonno, want het is zoveel meer dan goede koffie!

Radio interview

Onze eindbaas Eelco Duindam was in juli te gast bij het live zakenprogramma BoBizznizz van de regio-omroep van de...

She's always been a good listener

Reseller gezocht

Samenwerking is onze kracht Zonder onze gewaardeerde partners, resellers en distributeurs, zowel nationaal als...