Waarom onze verpakking milieubewust is voor onze koffie en de aarde

Boer met hand om jonge plant. Nieuw leven, eco, duurzaam leven, geen afval
Teveel afval, plastic-vervuiling en klimaatverandering. We moeten nu meer dan ooit milieubewust zijn. Bij Brandonno erkennen we dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu; daarom wordt bij alles wat we doen goed nagedacht met prioriteit om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We doen dit op een aantal manieren: door ons afval, waterverbruik en impact op de natuur te verminderen en ook alleen koffiebonen te gebruiken die Rainforest Alliance-gecertificeerd zijn.

Met het oog op het milieu zijn we niet alleen bezig met de manier waarop de koffie wordt verbouwd en gebrand; we hebben er ook voor gekozen om een milieuvriendelijke verpakking te gebruiken.

Onze koffie verpakken we in mono-plastic zakken, die de koffie beschermen tegen vocht- en smaakverlies. Maar wat is nu precies mono-plastic? Mono-plastic verpakkingen zijn een duurzamere keuze in vergelijking met traditionele plastic verpakkingen. Zoals de naam al doet vermoeden, is de verpakking gemaakt van één soort plastic. Dit is vooral belangrijk omdat het een betere recycleerbaarheid en hergebruik van de verpakking na gebruik mogelijk maakt. Hoe vaker plastic kan worden gerecycled en hergebruikt, hoe minder afhankelijk we zijn van milieuschadelijke fossiele brandstoffen. In feite is het gebruik van mono-plastics de weg van de toekomst.

Helaas gebruiken heel veel andere koffiefabrikanten meerlagige folies en samengestelde plastic verpakkingen. Het probleem bij dit type verpakking is dat er verdere verwerking nodig is om de kunststoffen te scheiden en de kans op vervuiling van een recyclingstroom groot is.

Bovendien hebben we bij Brandonno, als een van de eerste, er bewust voor gekozen om geen aluminium in onze verpakking te gebruiken vanwege de negatieve impact op het milieu. Aluminium vereist heel veel energie om te produceren en te vervaardigen, en heeft een enorme impact op de natuur.

Onze verpakking houdt de koffie vers en smaakvol. Je kunt nu genieten van jouw ochtendkoffie in de wetenschap dat we samen werken aan een betere wereld!

Young carefree friends sitting on the ground at public park

Wat is Brandonno?

Italiaanse koffie met een geweten! Bij Brandonno houden we van stevige koffie. Koffie die je helpt om het maximale...

Radio interview

Onze eindbaas Eelco Duindam was in juli te gast bij het live zakenprogramma BoBizznizz van de regio-omroep van de...

She's always been a good listener

Reseller gezocht

Samenwerking is onze kracht Zonder onze gewaardeerde partners, resellers en distributeurs, zowel nationaal als...