Onze toewijding aan duurzaamheid

Fresh Green Coffee Fruits Growing In Farm

We weten dat koffie een essentieel onderdeel is van de dagelijkse routine van veel mensen, maar we vinden dat het niet ten koste mag gaan van de aarde. ‘Groen’ zijn is een groot deel van wie we zijn bij Brandonno; we erkennen dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu en daarom gebruiken we alleen koffiebonen die zijn gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk. Door te kiezen voor onze producten met deze certificering, kies je ervoor om onze planeet te beschermen.

We garanderen dat onze koffiebonen zijn verbouwd en geoogst op een manier die ecologisch, sociaal en economisch duurzaam is. De Rainforest Alliance-certificering zorgt ervoor dat tijdens de groei- en oogstfasen van de koffieproductie de natuurlijke bossen behouden blijven, de mensenrechten van de bewoners worden bevorderd en het levensonderhoud van boeren en gemeenschappen wordt verbeterd, terwijl tegelijkertijd klimaatbestendigheid wordt opgebouwd.

Concreet betekent dit dat belangrijke, biologische ecosystemen worden verbeterd en niet vernietigd tijdens de koffieteelt. Het betekent ook dat natuurreservaten en gebieden met culturele betekenis worden beschermd. Wanneer natuurlijke hulpbronnen zoals water worden gebruikt, gebeurt dit op een hernieuwbare en kosteneffectieve manier. Het gebruik en de toepassing van chemicaliën op de gewassen is beperkt tot een absoluut minimum om de veiligheid te waarborgen. Met betrekking tot mensenrechten krijgen de boeren die de koffiebonen verbouwen en oogsten een echte prijs voor hun gewassen; een prijs die hen uiteindelijk helpt hun lokale gemeenschap te ondersteunen door werkgelegenheid te bieden op hun koffieplantage.

Onze toewijding voor het waarborgen van duurzaamheid is wat onze koffie nog lekkerder maakt, en we zouden het op geen enkele andere manier willen doen. De Rainforest Alliance gecertificeerde koffie is onze manier om onze ecologische toekomst veilig te stellen, van de boerderijen en bossen tot aan de (online) winkels.

Wij zijn van mening dat de kleinste veranderingen uiteindelijk kunnen leiden tot grote verschillen. Door jouw keuze voor Brandonno-koffie, weet je dat je bijdraagt aan een betere wereld.

Met Brandonno geniet je van Italiaanse koffie met geweten!

Young carefree friends sitting on the ground at public park

Wat is Brandonno?

Italiaanse koffie met een geweten! Bij Brandonno houden we van stevige koffie. Koffie die je helpt om het maximale...

Radio interview

Onze eindbaas Eelco Duindam was in juli te gast bij het live zakenprogramma BoBizznizz van de regio-omroep van de...

She's always been a good listener

Reseller gezocht

Samenwerking is onze kracht Zonder onze gewaardeerde partners, resellers en distributeurs, zowel nationaal als...